loading

Ergonomia ţi se adresează direct.

Organizația germană de experți în sănătatea spatelui AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) este o asociație medicală germană care a stabilit normele ortopedice pentru scaunele auto. Aceştia au fost atât de impresionaţi de modelul Opel Meriva încât au acordat certificarea prestigioasă întregului autovehicul. Într-adevăr, de la simplitatea şi confortul oferite de sistemul de portiere, uşurinţa şi lejeritatea asigurate de reconfigurarea interiorului şi până la sistemul unic FlexFix® pentru transportul bicicletelor, toate elementele autovehiculului Opel Meriva au fost optimizate pentru bunăstarea ta.

Opel Meriva - FlexDoors®

Sistemul de portiere FlexDoors®

Intrarea şi ieşirea din autovehicul se fac cu uşurinţă. Rearanjarea scaunelor durează câteva secunde. Caracteristica genială a autovehiculului Opel Meriva este modul în care te întâmpină şi te face să te simţi mai bine cu fiecare călătorie. Un exemplu este sistemul FlexDoors®.

Uşile spate cu deschidere la 84° facilitează semnificativ montarea scaunelor pentru copii, precum şi cuplarea şi decuplarea copiilor în acestea. De asemenea, nu există nicio uşă între scaunele faţă şi scaunele spate, părinţii putând să-şi supravegheze astfel mai bine copii.

Printre alte avantaje se numără:

 • Accesul la scaunele din spate are loc în zona de înălţime maximă a acoperişului, ceea ce îl face mult mai confortabil.
 • Unghiul de deschidere de 84º a uşilor din spate asigură posibilitatea mişcării naturale şi ergonomice a corpului în timpul intrării şi ieşirii din autovehicul, la care ajută şi mânerul mare poziţionat pe montantul B.
 • Accesul este mai uşor în spaţiile strâmte de parcare, nemaifiind necesare contorsiuni în jurul uşii deschise pe jumătate.
 • Deschiderea în patru trepte asigură un control mai bun al deschiderii uşilor în spaţii înguste.
 • Sistemul FlexDoors® facilitează încărcarea şi descărcarea, de exemplu în cazul cumpărăturilor sau al transportului unor obiecte mai neobişnuite.
 • O lampă montată în partea inferioară a montantului B iluminează solul de lângă autovehicul, constituind încă o caracteristică de siguranţă şi confort.
 • Şi, în sfârşit, sistemul FlexDoors® facilitează accesul la FlexSpace®, care face şi mai simplă reconfigurarea interiorului autovehiculului

Apoi sunt avantajele uşilor glisante spate. Unul dintre cele mai evidente avantaje este faptul că, datorită uşilor glisante, este redusă lăţimea punţii spate, influenţând caracteristicile de manevrabilitate. Alt avantaj este faptul că glisarea uşilor implică deplasarea întregii greutăţi a uşii, deschiderea sau închiderea uşilor fiind o adevărată provocare pe suprafeţe înclinate, atunci când aţi parcat în rampă.

Opel Meriva - Sistemul de poziţionare a scaunelor FlexSpace®

Sistemul de dispunere a scaunelor FlexSpace®

Dacă prețuiești spontaneitatea, vei aprecia FlexSpace®. Opel Meriva este la fel de spontan ca și tine. E bine de știut că vei putea întotdeauna să aranjezi interiorul pentru a realiza tot ce ți-ai propus. Și dacă apare o schimbare de planuri? Nicio problemă. Fie că ai nevoie de spațiu pentru până la cinci pasageri sau pentru transportul obiectelor voluminoase, Opel Meriva îți poate oferi toate acestea fără să fie nevoie să îndepărtezi niciun scaun.

 • Scaunele laterale din spate pot fi mutate în spate sau în interior dintr-o singură mișcare pentru a crea un spațiu considerabil pentru picioare și umeri în configurația cu 4 locuri
 • Pliere dintr-o singură atingere accesibilă atât din cabină, cât și din compartimentul de bagaje
 • Îndepărtarea tetierelor nu este necesară
 • Podea plană de încărcare pentru obținerea unui spațiu de depozitare de până la 1500 l
Opel Meriva - Scaune ergonomice AGR / poziție de ședere înaltă

Scaune sport ergonomice AGR pentru şofer şi pasagerul din faţă

Poziţia de şedere corectă reprezintă cel mai bun mod de a evita problemele de spate. Aşadar, Opel Meriva oferă opţional scaune ergonomice AGR pentru şofer/pasagerul din faţă, certificate de asociaţia germană AGR (Campania pentru un spate sănătos), un centru de excelenţă în materie de ergonomie. Scaunele ergonomice AGR cu gamă amplă de posibilităţi de reglare, inclusiv suport lombar şi extensie pentru perna scaunului, îţi permit să reglezi fin poziţia de şedere, conform nevoilor individuale de confort. Acestea sunt disponibile doar pentru şofer sau pentru şofer şi pasagerul din faţă.

Poziție ridicată de ședere
În Opel Meriva ești așezat într-o poziție înaltă, care îți asigură o excelentă vedere în spate și observarea lumii înconjurătoare în condiții de confort. Scaunele au cele mai extinse reglaje pe orizontală și verticală din această clasă. În combinație cu coloana de direcție cu reglare pe verticală și pe orizontală, acest lucru îi asigură oricărui șofer poziția perfectă la volan.

Opel Meriva - Suport pentru biciclete FlexFix®

Suport pentru biciclete FlexFix®

Confortul suprem la transportul bicicletelor poartă numele de FlexFix®. Suportul glisează din bara de protecţie spate şi poate transporta până la trei biciclete (ampatamentul acestora nu trebuie să depăşească 1,203 m). Acesta este unic pentru Opel, se utilizează în combinaţie cu sistemul de asistenţă la parcare şi asigură reducerea solicitărilor asupra coloanei vertebrale la încărcare. De asemenea, asigură reducerea spaţiului ocupat în locuinţă sau garaj şi a consumului de carburant, în special în comparaţie cu suporturile pentru biciclete montate pe plafon. Simplu, dar strălucit.

Imaginea poate prezenta dotări opţionale.

Protecţia consumatorilor - ANPC - www.anpc.gov.ro

Opel va depune eforturi susținute pentru a asigura acuratețea și actualizarea conținutului acestei pagini de internet, dar nu își asumă răspunderea pentru niciun fel de daune sau pierderi cauzate de utilizarea informațiilor de pe pagina de internet. Anumite informații de pe această pagină de internet pot fi incorecte ca urmare a modificărilor aduse produselor de la lansarea acestora. Unele dintre echipamentele descrise sau ilustrate pot fi disponibile doar pentru anumite piețe sau la un preț suplimentar. Opel își rezervă dreptul de a schimba oricând specificațiile produselor.

Sus pagina